Nico Hulkenberg pár év kihagyás után tárt vissza az F1-be. 2023-ban a Haas színeiben állhat rajthoz. Eddig jól teljesített és német médiában megjelent hírek szerint egyre közelebb kerül a szerződésének meghosszabbításához.

A német 2019 óta először vághatott neki egy teljes szezonnak az F1-ben. Nagyon jól teljesít a visszatérő évében. Eddig kilenc ponttal többet szerzett, mint csapattársa, Kevin Magnussen. A Kanadai Nagydíjon pedig megszerezte a második rajtkockát. Igaz, ezt büntetés miatt elvették tőle. Hulkenberg eredetileg csak egy éves szerződést kapott a Haas-tól. Guenther Steiner csapatfőnök szerint a német 2023-as remek teljesítménye miatt meghosszabbíthatják szerződését.

„Már dolgoznak az új szerződésen. A csapattulajdonos Gene Haas ott lesz a magyar és a belga versenyen is. Már beszéltünk a szerződésről, de jobb ezt személyesen megbeszélni, mint telefonon vagy videó hívásban. Nem várunk túl sokáig. Reméljük, hogy a lehető leghamarabb elkészül. Új megállapodást jelenthetünk be, mert nagyon elégedettek vagyunk Nico-val. Nem számítottam rá, hogy azonnal ilyen jó formában lesz. Három évet kihagyott. Visszatért és egyből jól teljesít. Tudtuk, hogy jó pilóta. Azt nem tudtuk, hogy ilyen jó formában van. A csapaton belül mindenkivel jó a kapcsolata. Pilótaként jól tudja elmagyarázni, mit akar. Jó látni, hogyan teljesít és hogyan versenyez.”- árulta el Guenther Steiner.