Az AlphaTauri csapatfőnöke úgy véli, Nyck de Vries-nek több tesztre lett volna szüksége ahhoz, hogy bemutatkozhasson az F1-ben, mivel a mezőny most nagyon szoros és versenyképes.

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost elismerte, hogy Nyck de Vries nem készült fel megfelelően a Forma-1-es debütálására. A Red Bull menesztette a hollandot, akinek a helyét Daniel Ricciardo vehette át. Nyck de Vries nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és nem szerzett pontokat az első tíz versenyén.

„Nagyon nagy szimpátiát érzek Nyck iránt. Higgyétek el, ez egy nagyon-nagyon nehéz döntés volt, mert Nyck fantasztikus ember. Megnyerte a Forma-2-es bajnokságot, és Formula-E világbajnok. Azt kell mondanom, hogy az F1 drámaian megváltozott az elmúlt években. Ez azt jelenti, hogy ha egy fiatal pilóta bejön az F1-be, akkor nagyon-nagyon profi módon kell felkészítenie. Mit akarok ezzel mondani? Mielőtt az F1-be jön van két privát tesztje. Körülbelül 5000 km-t tesztelhet. A szezon elején csináltunk pár tesztet Nyck-el, de ez nem volt elég. Az év elején sok olyan versenypálya volt, ahol még soha nem versenyezett. Például Szaúd-Arábiában, Miamiban, Melbourne-ben sem járt még. Bakuban sprint futam volt és egy szabadedzésen ülhetett autóba. Ez egy újonc számára nagyon-nagyon nehéz megmutatni mire képes. A mezőny most nagyon szoros. Nincs olyan versenyző, aki ne érdemelné meg, hogy ott legyen. A szezon második felében is lett volna több olyan pálya, amit Nyck nem ismert volna. Ez nagy hátrány. Daneil ismeri a pályákat. Ezért is választottuk őt.”- árulta el Franz Tost.