A Mercedes és a Ferrari elhatárolódott azoktól a pletykáktól, amelyek szerint három csapat megszegte az F1 költségplafonját a 2022-es szezonban. Elvégre nem itt tartanának, ha a megengedettnél többet költöttek volna.

A hét elején hallani lehetett olyan pletykákról, miszerint három csapat is megszegte a költségvetési plafont a 2022-es szezonban. A három csapatot nem nevezték meg. Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója szigorú büntetést ígért azokra, akik szabályt szegtek. Az FIA viszont kiadott egy közleményt, miszerint ezek a pletykák nem valósak.

Craig Slater, a Sky F1 szakembere szerint az FIA még nem fejezte be a teljes 2022-es vizsgálatot. A hírek szerint a következő hetekben zárhatják le a 2022-es évet. A motorsport irányító testülete szerint a jelenlegi szakaszban a lehetséges jogsértésekről beszélni alaptalan. Ez azonban nem csitította a pletykákat. Már két csapat is tagadta, hogy ők szabályt szegtek volna. A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff tagadta, hogy a Mercedes lenne az egyik érintett, aki szabályt szegett. Sokkal több változtatást hajtanának végre az autón, ha a költségvetés ezt megengedné.

„A költségplafon most komoly korlátokat szab. Nem lehet egyszerűen egy új autót tervezni az adott szezonban. Lewis ls George mindig mondják, min kellene változtatni az autón. Ez nem lehetséges, mert nincs elég pénzügyi mozgásterünk. Ezért nagyon várjuk a következő évet, hogy megváltoztassuk ezeket a dolgokat. Szóval úgy gondolom, hogy az autók folyamatos fejlesztése fontos a megértéshez.”- árulta el Toto Wolff.