Sergio Perez elismerte, hogy a Magyar Nagydíjon az első perctől kezdve ki kell magából és az autóból is hoznia a maximumot. A mexikói pilóta is elégedetlen az időmérős teljesítményével.

Sergio Perez az elmúlt öt versenyen nem jutott be a Q3-ba. Eközben Max Verstappen sorra szerezte meg a pole pozíciókat és nyerte meg a versenyeket. Daniel Ricciardo visszatérésével tovább nőtt a nyomás a mexikói pilótán. Hiába van érvényes szerződése 2024-re. Ez a Forma-1-ben sem jelent semmit, ahogyan a saját bőrén is megtapasztalta 2020 végén. Christian Horner is elmondta, hogy Perez-nek meg kell tartania az egyéni bajnokságban a második helyet. Perez is tudja, hogy javulnia kell.

„A Magyar Nagydíj nagyon fontos verseny lesz nekem, mert az elejétől a végéig össze kell raknom a versenyhétvégémet. Tudom, hogy időnként nem sikerült jól összeraknom az időmérőimet. Egy erős szombati napot szeretnék. Ez a célom. Tudom, hogy másnap jó a versenytempóm. Egy olyan nagyszerű autó van alattam, amellyel minden egyes hétvégén a dobogón kéne lennem.”- árulta el Sergio Perez.