Daniel Ricciardo tavaly még azt hangoztatta, hogy csak top csapattal szeretne visszatérni az F1-be. Nem akar már a 10. helyért harcolni. A 2023-as szezon közepén mégis a mezőny leggyengébb versenygépével, az AlphaTauri-val áll rajthoz és tért vissza az F1 rajtrácsára.

Ricciardo a tavalyi szezon végén hagyta el az F1-es rajtrácsot, miután a Mclaren szerződést bontott vele. Korábban azt mondta, hogy csak futamgyőzelemre képes csapat szerződését fogadja majd el. Daniel Ricciardo elmagyarázta, hogy miért tér vissza az F1 rajtrácsára olyan versenygéppel, ami a mezőnyben a leggyengébb. Arra a kérdésre, hogy mi váltotta ki a véleményét, Ricciardo azt mondta a médiának, köztük az F1Hírek oldalnak is:

„Pár dolog. Volt elég szabadidőm, hogy újrakezdhessem, és újra szeressem ezt a sportágat. Már a szimulátor munkát is élveztem. Azért is akartam vezetni, mert meg akartam arról győződni, hogy akarom-e még ezt csinálni. Az elmúlt években történtek után kivettem egy kis szabadságot. Ezek után tudtam, nehéz lesz visszatérni a csúcsra. Ez volt a célom, de reálisnak kell lennem. Vissza szeretnék ülni a Red Bull autójába, de ehhez van egy út, amit be kell járni. Jelenleg ez a legjobb út számomra. Hat hónappal ezelőtt ilyen lehetőséget nem fogadtam volna el. Idővel újra beleszerettem a sportba. Önmagam lehettem és nosztalgiázhattam. Karrierem nagy részét itt töltöttem. A napokban Helmut Marko-val beszélgettem és éreztem, itt a helyem. Ha kapok egy lehetőséget, akkor azt nem akartam kihagyni…..Ami ezt a hétvégét illeti. Ha megkérdezik, hol szeretnék végezni, nem tudnám megmondani. Csak azt szeretném tudni, hogy mindent beleadtam, és megtettem egy kört, amire büszke vagyok.”- árulta el Daniel Ricciardo.