A Forma-1 továbbra is kísérletezik és próbál új dolgokat bevezetni annak érdekében, hogy minél izgalmasabbá tegyék a versenyhétvégéket. Amit Imolában szerettek volna kipróbálni, azt most tesztelik a Hungaroringen.

A 2023-as szezonban viszonylag kevés dolog változott a tavalyihoz képes. Most azonban tesztelnek egy újítást, ami az időmérő edzéseket érinti. Magában a lebonyolításban nem változik semmi. Viszont bevezetik azt a szabályt, hogy minden versenyző ugyanolyan gumikkal kell, hogy teljesítse az adott etapokat.

A Q1-ben csak kemény gumit, a Q2-ben csak közepes keveréket, a Q3-ban pedig csak a lágy gumikat használhatják majd a versenyzők. Arra azonban nincs kikötés, hogy minden esetben új gumikat kell feltenni, így a nagyobb istállók sáfárkodhatnak a szettekkel. Ezt a tesztet eredetileg Imolában bonyolították volna le, azonban a heves esőzések elmosták azt a versenyt, így került át a dátum ide, a Magyar Nagydíjra. A Marca szerint a nyári szünet utáni első versenyen, Monzában is ezt a metódust használják majd a csapatok.