Sergio Perez hungaroringi hétvégéje nem indul túl jól. Az első edzésből négy perc telt el, mikor még száraz pályán hibázott és összetörte a Red Bull-t. Christian Horner erre reagált.

Minden tekintet Daniel Ricciardóra szegeződött, amikor visszatér az F1-be. Perez gyorsan a figyelem középpontjába került, amikor az RB19-est összetörte az első edzés negyedik percében.

Az első edzés negyedik percében jártunk. A mexikói pilóta a négyes kanyarban hibázott. Az autó bal hátsó kerekével érintette a füvet és a Red Bull a falban kötött ki. Perez a csapat rádiójában azt mondta: „Ezt nem hiszem el. Azt hiszem lenyírtam a füvet a fékezésnél. Elvesztettem az autó irányítását.”- mondta a mexikói.

A legnagyobb ütést az autó bal oldala kapta. A fékek és az autó oldala megsérült. Az első szárny is cserére szorul. A baleset rosszabbkor nem is jöhetett volna a Red Bull-nak. Az osztrák csapat jelentős frissítéseket hozott a magyar pályára. Kérdés, hogy lesz-e elég új alkatrész Perez autójának kijavítására. Christian Horner csapatfőnök abban reménykedett, hogy a kár az autó elejére koncentrálódott.

„Nyilvánvalóan frusztráló, hogy az első edzést kihagytuk. Még nem kaptuk vissza az autót, de valószínűleg az autó bal oldala lesz, amit javítanunk kell. Sajnálatos volt. Csak a kerék érintette a füvet. Hibázott az ötös kanyarban. Még nem tudtam beszélni vele. Az edzés után ezt megteszem. Remélhetőleg nem veszít túl sok időt a többiekhez képest, de nyilvánvalóan nem ez az ideális módja a hétvége indításának.”- árulta el Christian Horner. Perez a következőket mondta:

„13 éve vagyok az F1-ben, így nem gondolkodom tovább. A mérnökeimmel foglalkozom, és hogy őszinte legyek, még arra sincs időm, hogy megbeszéljem, mi történik Daniellel. Ez egy nagyszerű lehetőség számára, és ennyi. Magyarországra és Belgiumra koncentrálok, nem gondolok 2025-re. Az még messze van.”- árulta el Sergio Perez.