Az F1 Imolában szerette volna kipróbálni az új időmérős formátumot. Erre Magyarországon kerül sor. A csapatok nem használhatják szabadon az abroncs keverékeit. Több pilótának nem tetszett az új szabályozás.

Charles Leclerc szerint az F1-nek nem szabadna olyan szabályokat bevezetnie, ami veszélyes is lehet. Most egy új időmérős formátumot próbálnak ki. A kvalifikáció alapstruktúrája változatlan marad. Viszont a csapatok nem használhatják szabadon az abroncs keverékeit. Q1-ben kemény, a Q2-ben közepes, a Q3-ban pedig lágy gumikon kell használniuk. A Pirelli minden autóra 11 szett abroncsot adott az istállóknak. Nem 13-at. Ha a próba sikerül, akkor az Olasz Nagydíjon is ezt a formátumot láthatjuk. Leclerc így nyilatkozott a médiának, közük
az F1Hírek-nek is:

„Ez nagyon trükkös lesz. Az edzésen több keveréket használhatsz. Szombaton egy új formátumot próbálhatunk ki. Szóval meglátjuk. Ez egy lehetőség. Ha rossz döntéseket hozol, az rossz hatással lehet a hétvégére, de ez a játék része. A Q1 és a Q2 trükkös lesz különböző keverékekkel. Nem ehhez szoktunk. Ez mindenki számára teljesen új lesz, és lehet pár meglepetés is. A legjobbaknak kell nyerniük. Nem tudom, mire számítsak, szóval talán a kvalifikáció után többet fogunk tudni róla. Nagyon trükkös lesz.”- árulta el Charles Leclerc.