A Mclaren tavaly felbontotta Daniel Ricciardo szerződését. Idén nem tudott rajthoz állni. A Red Bull viszont menesztette Nyck de Vries-t és a Magyar Nagydíjon már az ausztrál ülhetett autóba. Ricciardo elmondta első tapasztalatait.

Daniel Ricciardo fél év után először teljesíthetett két szabadedzés az F1-ben. állítása szerint nagyon jól érezte magát. Az ausztrál játékost Nyck de Vries helyét vette át, miután a hollandot menesztették. A második edzésen a 14. helyet szerezte meg. Csapattársa, a 4. helyen zárt. Ricciardo négy tizeddel maradt el a japántól. A különbség ellenére Ricciardo elégedett volt a teljesítményével és jókedvűen nyilatkozott.

” Több érzés is kavargott bennem, de jó volt. Délelőtt tettem egy kört száraz körülmények között. Kezdtem ráérezni. Pár kör után azt mondtam: „Hé, ez király”. Délután az első köröm az intereken nem volt rossz, de még dolgozunk kell rajta. A lágy gumikkal soat tanultunk. Általában jól éreztem magam az autóban. Vannak dolgok, amin még dolgozni kell. Emiatt nem aggódom. Vannak olyan dolgok az autón, amelyeken folyamatosan javíthatunk.”- árulta el Daniel Ricciardo.