A Mercedes főnöke, Toto Wolff elárulta, hogy Lewis Hamilton új szerződése már elkészült és elkötelezettek egymás mellett, de a papírok még nem írták alá.

Hamilton jelenlegi Mercedes-szerződése az idei szezon végén lejár. Továbbra sem tudni, hogy mihez kezd a hétszeres bajnok. Vajon marad-e abban a csapatban, ahova 2013-ban szerződött?

Májusban még olyan híreket is olvashattunk, miszerint a Ferrari is ajánlatot tett a brit pilótának. amilton már régóta jelezte, hogy a Mercedesnél marad. Hivatalosan még ezt nem erősítették meg. Lewis Hamilton Mercedes szerződéshosszabbításra kész. Toto Wolff Kanadában jelezte, hogy a szerződés aláírás pár nap múlva megszülethet. A csapatfőnök azt mondta, hogy a pénzügyekről és a szerződés hosszáról már megegyeztek. A Magyar Nagydíj helyszínen arra kérték Toto Wolff-ot, hogy mondja el, hol tart az ügy.

„A cél az, hogy megkössük a szerződést. Érzelmileg már ezt megtettük.”- árulta el Toto Wolff, aki az eddig látottakról is beszámolt. Nagyon sokat változtattunk az autón, de az a harmadik edzés eredményén is látszik. George azt mondta, hogy az autó teljesen átalakult abban a pillanatban, amikor ugyanazzal a beállítással a lágyra váltottunk. Ez az új időmérős formátum furcsa lesz, mert senki nem tudja hol tart. Tegnap csak az inter gumikat tudtuk használni, ami nem volt túl jó. Ha nem lesz jó valaki a közepeseken, akkor a Q2-ben kieshet. Majd meglátjuk mi lesz.”- árulta el Toto Wolff.