Max Verstappen nem tudta megszerezni a pole pozíciót a Hungaroringen. Lewis Hamilton mindössze 0,003 másodperccel autózott jobb köridőt a hollandnál. Helmut Marko a történtekre adott magyarázatot.

Az F1-es bajnokság éllovasa a hatodik pole-ját szerette volna megszerezni a 2023-as bajnokságban. Lewis Hamilton azonban ebben megakadályozta. Verstappen az edzéseken végig küszködöt. Az autó hátulja nem tapadt úgy, ahogy kellett volna. A Red Bull frissítéseket is hozott a Hungaroringre, ami állításuk szerint két tizeddel gyorsabbá tette autójukat. Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója elmagyarázta, hogy ennek ellenére Max Verstappen-nek miért nem sikerült megszereznie a pole pozíciót a Magyar Nagydíjon.

„Hoztunk egy frissítést, de az első edzésen esett az eső. Meg kellett küszködnünk az új időmérős szabályokkal. Ennek eredményeként nem találtuk meg a megfelelő egyensúlyt. A Mercedes jobb volt, és szeretnék nekik gratulálni. Nagyon izgalmas volt, és a 14-es kanyarig Max még két tizeddel volt előrébb. Mi egyensúlyproblémákkal küszködtünk. Végül 0,001 másodperccel kaptunk ki.”- árulta el Helmut Marko. Lando Norris a harmadik helyen végzett a McLaren csapattársa, Oscar Piastri és az Alfa Romeós Zhou Guanyu előtt, aki pályafutása legjobb kvalifikációs eredményét érte el.