A Magyar Nagydíj időmérő edzése több meglepetést is tartogatott. George Russell a Q1-ben, Carlos Sainz a Q2-ben búcsúzott. Lewis Hamilton pedig hosszú idő után újra az első rajthelyről várhatja a vasárnapi futam rajtját.

Az F1 és a Pirelli által ezen a hétvégén kipróbált új szabályok arra kötelezték a pilótákat, hogy kemény gumikat használjanak a Q1-ben. Közepes gumikat a Q2-ben és lágy gumikat a Q3-ban. A csapatok több taktikát is kipróbáltak. Egyes csapatoknak bejött a számítása, másoknak nem. Carlos Sainz kiesett a Q2-ben. Mindössze 0,002 másodperccel kapott ki a 10. helyen végző Fernando Alonso-tól.

„Egész hétvégén furcsán éreztem magam a közepes gumikon. Valamilyen oknál fogva mindig sokat küzdöttünk az 1-es szektorban. Nehéz volt munkára bírni őket. Nehezebb, mint a kemény abroncsot. Tudtam, hogy a Q2 kemény lesz számunkra. A Q1-ben tovább jutottunk. Aztán a Q2-ben jött a közepes abroncs. Sokat csúszkáltam az egyes szektorban. A kör nem volt rossz. Csak nem volt meg a kellő tapadás. Két ezreden múlt, de az F1-ben a hiba sokba kerül. Meg kell néznünk mi történt. Biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk érteni, hogy mi történt.”- árulta el Carlos Sainz.