Lewis Hamilton a hungaroringi időmérő edzésen megszerezte a pole pozíciót. A futamon azonban már ingadozott a Mercedes teljesítménye. A hétszeres bajnok csak a negyedik helyen zárt.

Lewis Hamilton már több mint egy éve nem állhatott a pole pozícióban. A Hungaroringen viszont megszerezte első pole pozícióját. Utoljára ez a 2021-es Szaud-Arábia Nagydíjon sikerült a britnek. A futam rajtja után visszaesett a negyedik helyre. Max Verstappen és a két Mclaren is maga mögé utasította.

A hétszeres bajnok Hamilton ezután végig küszködött a verseny első szakaszában. A W14-es küszködött az egyensúllyal. A futam kősőbbi szakaszában még üldözni tudta Sergio Perez-t, de előzni már nem tudott. Hamilton végül a negyedik helyen zárta a 38. Magyar Nagydíjat. A futam végén csalódottan nyilatkozott.

„Több, mint egy éve nem állhattam a pole pozícióban. Úgy éreztem az időmérő után, hogy visszatértünk a játékba. Max jobban rajtolt, mint én. Az én kerekeim kipörögtek. Túl lassúak voltunk az első két etapban, nem volt jó az egyensúly, és az autó is lassú volt. Aztán a futam végén helyreállt az autó egyensúlya. Hirtelen sikerült nyomás alá helyeznem Sergio-t. Viszont már késő volt. Nyilvánvaló, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, nem nekünk van a leggyorsabb autónk, de nagyon büszke vagyok arra a munkára, amit az időmérőn elértünk. Megszerezzük a pole pozíciót, és felülmúljuk a regnáló világbajnokot. Gyorsabbak voltunk, mint a Mclaren. De a valóság az, hogy nem vagyunk elég gyorsak. Vasárnap azt mondták nekem, hogy négy-öt tizeddel leszünk lassabbak a versenyen, mint a Red Bull. Szóval Max-al nem tudtam harcolni. Abban reménykedtem, hogy a két Mclaren-el sikerül majd felvenni a harcot.”- árulta el Lewis Hamilton.