A Ferrari ismét nehéz futamon van túl. Az olasz csapat pilótái csak a hetedik és nyolcadik helyen futottak be. Ismét sok kritikát kaptak. Charles Leclerc a kritikusak bírálta.

Ez egy újabb csalódást keltő nap volt a Ferrari számára. Az olasz csapat kikapott a Red Bull-tól, a Mclaren-től és a Mercedesektől is. Leclerc a Magyar Nagydíjon csak a hetedik helyen zárt azok után, hogy öt másodperces büntetést kapott. Charles Leclerc bírálta azokat, akik csak a Magyar Nagydíjon elért hetedik helyezés után veszik észre a gyenge teljesítményüket.

A Scuderia rossz stratégiát választott. Leclerc és Sainz más taktikán volt. Még a kerékcsere sem akart sikerülni. Leclerc 9,4 másodpercet volt a bokszban, mert a kerékpisztoly nem működött rendesen. A Ferrari ismét kikapott a riválisoktól. A verseny után többen kritizálták az olasz csapatot. Leclerc erre reagált.

„A boxkiállás lassú volt, majd öt másodperces büntetést kaptam a boxutcában való gyorshajtásért. Tehát igen, nehéz volt, és őszintén szólva frusztráló, mert úgy éreztem nem volt rossz a tempónk. Ha úgy érzed, hogy jó munkát végeztél, azt senki nem veszi észre. Ha rossz munkát végzel, azt mindenki észreveszi. Nehéz, de végül is a játék része. Úgy érzem, hogy az eredmény sokkal rosszabb annál, amilyen az autó volt. Az első etap nagyon jól sikerült. Majd a lassú bokszkiállás miatt több helyet vesztettem és Lance mögé tértem vissza. Nyomon kellett. Végül Carlos mögött találtam magam. Veszítettünk egy kis időt. Aztán a harmadik etapban megint nyomnom kellett. Az autó rendben volt, ezért úgy érzem, hogy az eredmény rosszabb, amint elértünk volna. A Mclaren-hez képes viszont le vagyunk maradva.”- árulta el Charles Leclerc.