A Williams-nek sikerült viszonylag gyors javulást elérnie. Úgy gondolják, hogy a 2023-as szezonra már nem fordítanak több energiát. Már a 2024-es évre koncentrálnak.

A Williams tavaly még az utolsó helyen zárt a konstruktőri bajnokságban. Nem volt túl acélos évük. A csapat új főnököt kapott. James Vowles érkezésével talán valami megváltozott. A brit csapat a technikai részlegét is átreformálták. A Kanadai Nagydíjra egy jelentős fejlesztési csomagot vittek, amely beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Alex Albonnak az utóbbi három futamból kétszer is összejött a pontszerzés. Ez segített ahhoz, hogy a Williams idén már a hetedik a csapatok versenyében. Dave Robson vezető teljesítménymérnök kifejtette. Az autójuk jelenlegi helyzetét nézve több értelme van már átcsoportosítani a forrásaikat az FW46-ra.

„Szerintem a legtöbb dolgot, ami készülőben volt, rátettük az autóra. Ott volt az első szárny, amelyet Silverstone-ba vittünk, és ez Spában is szerepet kap majd. Ezt leszámítva viszont csak néhány apróság fog még érkezni, amennyiben a szélcsatornás adatok alátámasztják, és hamar el tudunk velük készülni. Ennek fényében tehát most jött el az ideális idő arra, hogy a jövő évi autóra kezdjünk koncentrálni. Emellett folytatjuk majd a mostani autó megértését is. Meglátjuk, mire képes a különböző pályákon. Aztán pedig csak a beállításokat kell tökéletesíteni, hogy a pilóták a lehető legtöbbet hozhassák ki belőle.”- árulta el Dave Robson.