Helmut Marko szerint jól döntöttek azzal, hogy menesztették Nyck de Vries-t és helyre Daniel Riccairdo-t ültették. A Red Bull tanácsadója úgy véli, hogy a pilótacsere jó döntés volt.

Nyck de Vries idén debütálhatott az F1-ben. Pontot nem tudott szerezni és sok hibát vétett. A Magyar Nagydíj előtt menesztették. Daniel Ricciardo ülhetett a helyére. Az ausztrál pilóta 2013 után először vezethetett az olasz csapatnál. A Magyar Nagydíjon le kellett győznie csapattársát, Íuku Tsunoda-t. Ezt Ricciardo meg is tette. Helmut Marko a következőket mondta:

„Nyck de Vries nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ugyanakkor AlphaTauri az utolsó helyre esett vissza. Két új menedzser érkezik a csapathoz. Peter Bayer és Laurent Mekies személyében. Franz Tost visszavonul. A motiváció és a szenvedély mintha kicsit elveszett volna a csapatban. A vezetőváltásnak mindig lehet pozitív hatása. Ez az érzelmi oldal. Daniel egy pozitív lendületet hozott a csapatba. A pilótacsere tökéletes döntés volt. Miért Daniel-re esett a választás? Figyelembe vettük Lawsont is, de túl nagy lett volna a kockázat, mert nincs rutinja. Még nincs akkora tapasztalata, mint Daniel-nek. Liamnek nyugodtan be kell fejeznie a Super Formula szezonját. Azt is figyelembe vettük, hogy Daniel több dolgot tud mondani egy versenyautóról, mint Yuki. Tehát, technikai oldalról is jó döntés volt.”- árulta el Helmut Marko.