A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy a költségvetés felső határa miatt nem tudják tovább fejleszteni a Red Bull-t és ez érződik az autón is.

A Red Bull 2021-ben többet költött, mint a költségvetési szabály megengedte volt. Ezért kevesebb időt tölthetnek fejlesztéssel is. Christian Horner elárulta, hogy a szezon második felében már nem terveznek nagyobb fejlesztéseket bedobni. Miért nem tud több frissítést bevezetni a Red Bull?

A szezon még csak a felénél jár. A csapatoknak el kell gondolkodniuk azon, hogy mikortól koncentráljanak a 2024-es autóra. Minden csapat más-más időben tér át a 2024-es autó fejlesztésére. Általában az aktuális autóval elért teljesítményük, a bajnokságban elfoglalt pozíciójuk és az aktuális bajnokság során szerzett pontok fontossága alapján történik.

A Red Bull mindkét bajnoki címet simán meg fogja nyerni 2023-ban. Eddig mindig futamot ők nyertek. Van arra esély, hogy minden futamot idén ők nyerjenek. Így ők lennének legdominánsabb csapat az F1 történelmében. Lehet ez nem valósul meg, mert a Red Bull jelentősen lassítja a fejlesztéseit. A Milton Keynes-i alakulat már 2024-re koncentrál. Christian Horner kijelentette, hogy a Hungaroringre vitt csomag az utolsó nagy fejlesztési csomag, amit a Red Bull idén bevetett.