Nyck de Vries-t a magyarországi verseny előtt menesztették. Toto Wolff és a holland pilóta a történtek után Monacóban találkoztak. Toto Wolff erről számolt be.

Pierre Gasly távozott az AlphaTauri-tól és helyére Nyck de Vries-t szerződtették. 10 futam után menesztették, mert nem hozta azokat az eredményeket, amit elvártak tőle. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff megerősítette, hogy továbbra is támogatja Nyck de Vries-t. Ennek ellenére kijelentette, hogy a menesztése nem a Mercedes problémája. Toto Wolff a következőket mondta:

„Nyck rajongója vagyok, mert rendkívül intelligens, és mindig is sokat segített az autónk fejlesztésében. Talán több időre lett volna szüksége. Ha ezt megadták volna neki, akkor biztos jó eséllyel pályázik a Red Bull második helyére. De ez nem a mi problémánk. Sajnálom azonban őt. Hétfőn reggel felhívott, hogy megkérdezze, van-e időm kávézni. Találkoztunk. Csapatunkban minden pozíciót betöltöttek, de továbbra is támogatjuk őt, ahol csak tudjuk. A Forma-1 rendkívül nehéz, és ha megszületik a döntés, nincs visszaút.”- árulta el Toto Wolff.