A Red Bull arra számít, hogy a 2023-as szezon első felét veretlenül zárja. Nico Rosberg szerint az osztrák csapatnak óvakodniuk kell a McLarentől és a Ferraritól.

Max Verstappen az idei szezon eddigi legnagyobb győzelmét aratta legutóbb a Magyar Nagydíjon. 34 másodperccel előbb ért be a célba, mint a második helyen végző Lando Norris. A Red Bull sorra nyerni a versenyeket és ezzel megdöntötte a Mclaren 1988 óta fennálló rekordját. Verstappen zsinórban a 12. győzelmet szerzett.

Nico Rosberg tippelt a spai futam előtt. Verstappen tavaly a 14. helyről rajtol és nyerte meg a futamot. Rosberg azonban azt gyanítja, hogy az újjáéledő McLaren a mezőny egyik legjobbja lehet. A Ferrari pedig az időmérőn lehet meglepetés csapat. Lehet, hogy Lewis Hamitlon is beleszólhat a pole-ért zajló csatába. Lehetnek meglepetések Belgiumban?

„gen, valószínűleg. Lehetnek meglepetések Belgiumban. Mindig láttunk itt meglepetéseket. A Mclaren lehet az egyik meglepetés csapat vagy olyan csapat, mint a Ferrari. Ők az időmérőn okozhatnak meglepetést. A Mercedes nem hiszem, hogy okozna meglepetést. Nincs meg az egyenesbeli tempójuk. Az Aston Martin kicsit le van maradva. Úgy gondolom, hogy a Mclaren fog újabb meglepetést okozni.”- kezdte Nico Rosberg. Vajon a Mclaren el tudja kapni a Mercedest a konstruktőri bajnokságban?

„Ez nem fog bekövetkezni, de gyorsan felzárkóznak. A Mclaren a második vagy harmadik helyen zár, akkor a Mercedes a negyedik és ötödik helyen zár. Így nehéz lesz ledolgozni azt a hátrányt, amit összeszedtek. Aston Martin-t vagy a Ferrarit elkaphatják? Nem tudom. Ők elég messze vannak tőlük nem? Talán az Aston Martin-t behozhatják. A Magyar Nagydíjon nem szereztek pontot.”- zárta Nico Rosberg.