A Ferrari megerősítette, hogy Laurent Mekies a Belga Nagydíj előtt elhagyta versenyigazgatói posztját. A csapattól távozó szakember jövőre az AlphaTauri-t erősíti majd.

Laurent Mekies jövőre az AlphaTauri csapatfőnöke lesz. Franz Tost visszavonul és az ő helyét veszi majd át. Azt nem tudni, hogy Franz Tost 2024-ben mihez kezd.

A nyári szünet előtti utolsó futam előtt azonban a Scuderia bejelentette, hogy Laurent Mekies a Belga Nagydíj előtt elhagyta versenyigazgatói posztját. Helyét Diego Ioverno veszi majd át.

„Laurent Mekies Scuderia Ferrarinál töltött ideje ezen a héten véget ér. A versenyigazgató nem utazik el Belgiumba. Négy és fél szezon után elhagyja a csapatot. A csapat munkássága alatt hét győzelmet szerzett. Az egész csapat köszönetet mond neki az évek során nyújtott nagyszerű munkájáért. Munkáját Diego Ioverno fogja ellátni, aki ugyanúgy a bokszfalon ül majd. „Ő lesz felelős minden sportügyért, valamint az FIA-val való kapcsolattartásért.”- írta közleményben a Ferrari csapat. Diego Ioverno már régóta a Ferrari csapat tagja. 23 éve dolgozik az olasz istállónál.
.