Az F1 nyári szünet előtti utolsó futamára készül. Pénteken több bejelentés is érkezett. Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer és a csapat sportigazgatója Alan Permane is távozik az istállótól a Belga Nagydíj után.

Otmar Szafnauer távozik az istálló éléről 18 hónappal a kinevezése után elköszön az Alpine csapattól. Erről az Alpine is kiadott egy hivatalos tájékoztatást. A közleményből kiderült, hogy közös megegyezéssel távozik a szakember. Helyét Bruno Famin veszi át.

Az Alpine hozzátette, hogy Otmar Szafnauer a belga hétvégén még ellátja a feladatát. A nyári szünet előtt távozik posztjáról. Hírünk viszont úgy kezdtük, hogy pénteken több bejelentés is érkezett.

Hivatalosan azt is megerősítették, hogy több csapat cserél motort autójában a Belga Nagydíj előtt. Nyolc pilóta autója kap új erőforrást. Max Verstappen versenygépe például új váltót is kap. A holland pilóta rajtbüntetéssel kezdi majd el a belga futamot. Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Lando Norris és Oscar Piastri is kap új erőforrást. Büntetésre Verstappenen kívül egyelőre senki nem számíthat

Turbótöltő: Hamilton, Piastri, Stroll, Alonso, Magnussen, Albon, Sargeant

MGU-H: Hamilton, Piastri, Stroll, Alonso, Magnussen, Albon, Sargeant

MGU-K: Hamilton, Piastri, Stroll, Alonso, Albon, Sargeant

Energiatároló: Bottas, Csou, Magnussen, Hülkenberg