A Belga Nagydíj helyszínén 2019 óta két pilóta vesztette életét. Így nem véletlen, hogy biztonsági aggodalmak merültek fel. Többen megoldásokat szeretnének. annak érdekében, hogy tragédia többet elő ne fordulhasson.

A Spa-Francorchamps versenypályával kapcsolatos biztonsági aggodalmak folytatódnak. A legutóbbi tragédia július elején történt. A FRECA 18 éves versenyzője, Dilano van ‘t Hoff életét egy incidensben vesztette életét. Egyre többen aggódnak a pálya biztonsági miatt. Max Verstappen szerint F1-es autóban ülve és versenyezve Monaco sokkal veszélyesebb, mint a spai versenypálya. Verstappen a következőket mondta:

„Nem hiszem, hogy ezek a aggodalmak a pályával kapcsolatosak. Vannak veszélyes kanyarok. Igen, és vizes úton mindig több a kockázat. Monacóban is versenyzünk, ami sokkal veszélyesebb, mint itt. Ott is versenyzünk, mert elég biztonságosnak tartják. Sajnos balesetek történnek. Ha megnézzük mi történt, akkor láthatjuk, hogy elég balszerencsés volt. Nem lehet sokkal biztonságosabbá tenni. Vannak pályák, ahol balesetet szenvedhetsz, és visszapattanhatsz a versenypályára, ahol rossz körülmények között a látási viszonyok is rosszabbak. Ezek a balesetek bármikor megismétlődhetnek. Bizonyos értelemben a két baleset elég szerencsétlen eset volt Spa szempontjából. Mindkettő szinte ugyan ott történt.”-