Charles Leclerc a pénteki időmérőn a második helyet szerzete meg az időmérő edzésen, de Max Verstappen büntetése miatt a pole-ból rajtolhat. A monacói pilóta ennek ellenére sem hiszi, hogy őt intik majd le elsőként vasárnap Spa-ban.

Leclerc a második helyen végzett a pénteki időmérő edzésen, melynek eredménye a vasárnapi rajtsorrendet döntött el. Verstappen yolc tizeddel gyorsabb volt a monacóinál. Viszont a holland pilóta öt helyes rajtbüntetést kapott váltócsere miatt. Így Leclerc karrierje során 20. alkalommal rajtolhat majd a pole-ból.

Leclerc mellől Sergio Perez rajtolhat majd a második helyről. A monacói pilóta csak egy tizeddel volt jobb a mexikóinál. A Ferrari pilótája szerint Belgiumban is a Red Bull a favorit és nem hiszi, hogy a pole-ból megnyerheti a spai futamot. Leclerc az időmérő után a következőket mondta:

„Nagyon nehéz volt. Különösen a 8-as és kilences kanyar. Borzalmas volt. Belehajtottál a kanyarba és nem tudhattad, mikor veszted el a tapadást. Csak bíznod kellett az autóban, hogy legyen tapadásod. A 8-as és 9-es között nagyon kicsi volt a tapadás. Ilyen körülmények között nem feszegetheted a határokat. Lépésről lépésre kellett haladni.”- kezdte Leclerc, aki a vasárnapi esélyekről is beszélt.”Nem vagyok túl optimista. Főleg úgy, hogy egy Red Bull pilóta áll majd a második rajtrácson. Szerintem sokkal jobb versenyautójuk van, mint nekünk
Úgy értem, nagyszerű elsőnek indulni. Úgy gondolom, hogy ez jó esélyt ad a nagyszerű eredményre. Túl optimisták lennék, ha azt mondanám, van esélyünk a futamgyőzelemre vasárnap. Ha lehetőség adódik, bármilyen okból, mint mindig, megpróbálom megragadni. Úgy gondolom, hogy nehéz lesz visszatartani ezeket a srácokat.