Laurent Mekies már nem utazott el a Ferrarival Belgiumba. Kényszer szabadságra ment, mielőtt elfoglalná helyét az AlphaTauri csapatfőnöki székében. Carlos Sainz-t a Ferrari személyzeti változásairól kérdezték.

Régóta tudjuk, hogy Laurent Mekies a szezon végén elhagyja a Ferrarit. Az olasz csapat sportigazgatója az AlphaTauri csapatfőnöke lesz. Franz Tost-t váltja, aki a szezon végén távozik a csapattól. Csütörtökön végül megerősítették, hogy Laurent Mekies nem utazik már el Belgiumba és szabadságra megy. Sainz-t a személyzeti változásokról kérdezték.

„100 százalékig biztos vagyok benne, hogy a mostani csapatfelállás a jövő évi autó fejlesztése szempontjából is jól működik. Azt is érzem, hogy Fred mindent megtesz, hogy megerősítse a csapatot. A csapat elég világos célokat tart szem előtt. Az autó nagyon szépen fejlődik a szélcsatornában, de a feladatunk nem könnyű. Most egy könnyebb évet szeretnék. Nem tudunk harcolni a világbajnoki címért. Most át kell szervezünk a csapatot. Toboroznunk kell. Ezek után jöhetnek a kihívások is. Nyilvánvalóan Laurent nagyon fontos alakja volt a Ferrarinak. . Őszintén szólva, nagyon jó kapcsolatom volt vele. Munkájáért hálásak lehetünk. A váltás megtörtént. Nagyon sokat segített Diego tanulásában is.”- árulta el Carlos Sainz.