Fernando Alonso születésnapja nem úgy sikerült, ahogy talán szerette volna. A spanyol pilóta nem tudta befejezni a Belga Nagydíj szombati sprintfutamát és még a versenybírák is beidézték.

Az Aston Martin pilótáját, Fernando Alonso-t beidézték a stewardok. Állítólag veszélyesen vezetett a Belga Nagydíj sprintfutamán. A kétszeres Forma-1-es bajnok a haasos Nico Hulkenberggel ütközött a sprintfutam elején. A kerékcserés káoszban veszített, hiszen a 16. helyen állt, amikor támadni próbálta az előtte haladó Nico Hülkenberget. Kicsit letért az ívről, és a Pouchon-ban már meg is indult az autója hátulja. Bár meg tudta állítani az Aston Martint a fal előtt, de a kavicságy rabul ejtette, így nem volt választása, ki kellett szállnia.

Fernando Alonso végül egy figyelmeztetéssel megúszta. Nem kapott büntetést. A felügyelők jelentésében a következő állt: „Fernando a bokszkiállás után a pályára hajtott. A 27-es autónak figyelnie kellett, hogy elkerüljék az ütközést. Fernando elmagyarázta, hogy nem látott semmit, mi van a háta mögött. A pálya bal szélén hajtott, hogy biztonságosan vissza tudjon tárni a pályára.”- állt a közleményben. A felügyelők elfogadták Alonso érvelését. A spanyol megúszta egy figyelmeztetéssel.