Sergio Perez és Lewis Hamilton a sprintfutam végén csaptak össze. A Red Bull károkat szenvedett azok után, hogy Hamitlon autója hozzáért. Perez kiesett a versenyből.

Sergio Perez a nyolcadik helyről vágott neki a szombati sprintfutamnak. Hamar a negyedik helyen találta magát. A versenyt nem tudta befejetni. Lewis Hamilton ugyanis támadta a futam középső szakaszában, a két autó pedig összeért: a Red Bull oldaldoboza megsérült. Sergio Perez szerint a hétszeres F1-es világbajnok ment bele a Belga Nagydíj sprintjén. A baleset után pedig annyi tapadást veszített, hogy ki kellett állnia. Toto Wolff szerint versenybaleset volt. Perez nem így gondolja:

„Komoly volt a sérülés, megsérült a padlólemez és az oldaldoboz is, úgyhogy ezzel vége is volt, túl sok leszorítóerőt veszítettünk. Sajnos így pontok nélkül maradtunk ma. Szerintem kissé sietett. Mindenki sietett ma a felzárkózással. Nagyon rövid volt a verseny. Be kell vállalni ezeket a rizikókat. Nem jó érzés, hogy tönkretette a versenyemet.”- árulta el Sergio Perez, akinek szavait a Racingnews365 idézte.