A Belga Nagydíj vasárnap délután 15:00 órakor vehette kezdetét. Esős futamra 40 százalék esélyt adtak az időjósok. A futam száraz körülmények között vehette kezdetét.

Elindult a mezőny a gumik bemelegítésére. Ez után kezdődhetett a 44 körös belga futam. A rajt után Leclerc fordult el elsőként az egyes kanyarban. Sainz fékezte el az első kanyart, majd ráfordította az autót Piastri-ra, akinek megsérült az autója. A többiek simán eljöttek. Perez már az egyes szektorban meg tudta előzni Leclerc-t és vette át a vezetést. Verstappen pedig Sainz-t előzte meg az első körben. Perez közben már két másodperces előnyt épített ki.

Piastri kiesett a versenyből, de Sainz autója sem tökéletes. Gasly is nagyot bukott a rajtnál, Tsunoda és Albon viszont a legtöbbet lépett előre. Az ötödik körben jártunk. Hamilton nem bírt Leclerc-el, de Verstappen sem tudta megelőzni a brit pilótát. A hatodik körben többen a bokszba hajtottak. Norris, Ricciardo és Magnussen is kereket cserélt. Közben Verstappen előzte meg Hamilton-t. A holland pilóta már a harmadik helyen állt. Sainz folyamatosan esett vissza a mezőnyben. Közben egyre többen mentek ki a bokszba. A spanyol pilóta a nyolcadik körben állt ki a bokszba, de csak kereket cseréltek és megnézték az autó sérülését.

A kilencedik körben Verstappen már a második helyen állt. Leclerc-et előzte meg, aki nem tudta maga mögött tartani a holland pilótát. Verstappen sokkal gyorsabb volt. Eközben Hamilton-nak rádión kapta az üzenetet. Hamarosan eső érheti el a pályát, de ennek nem lesz akkor intenzitása, mint szombaton volt. A 11. körben Perez, Verstappen, Leclerc, Hamilton, Stroll, Russell és Gasly az első hét sorrendje, ők még nem voltak bokszban. A 13. körben Hamilton gurult ki a bokszba és a közepes gumikat kapta. A 13. kör végén Perez állt ki a bokszba. Verstappen még elment egy körre. Közben Leclerc is kiállt kereket cserélni. A 14. körben Verstappen kapta az információt. 9 perc múlva eső várható. A holland ennek ellenére kiállt a bokszba. A holland pilóta a második helyre tért vissza a pályára. A 16. körben Perez-Verstappen csata volt kibontakozóban. A 17 körben Verstappen DRS-sel simán átvette a vezetést. A 18. körben már a lelátókon nyíltak az ernyők. Sainz, akit az utolsó előtti helyen állt jelentette, hogy a 15. kanyarban már esik az eső. Leclerc-nek csapata 10 percig tartó esőről tájékoztatta.

A 20. körben járt a 2023-as Balga Nagydíj. A 21- körben Stroll állt ki a bokszba úgy, hogy már a pálya egyes részén esett az eső. A kanadai pilóta ennek ellenére a lágy gumikat kapta. Russell a 23. körben állt ki a bokszba. A brit pilóta is a lágy gumikat kapta. Pedig szakadt az eső. A 24. körben hirtelen csökkent az eső intenzitása. Sainz sokáig az utolsó helyen autózott. A 25. körben kiállt a bokszba és feladta a futamot. 17 kör volt még a verseny végéig. A 27. kör végén Hamilton újabb bokszkiálláson volt túl. A brit pilóta versenygépére a lágy gumik kerültek fel. Egy körrel később Leclerc is kiállt. A monacói pilóta Alonso és Hamilton elé tért vissza a pályára. Hamilton és Leclerc csata volt kibontakozóban.

A 30. körben Perez is kiállt a bokszba. A Red Bull-jára a lágy gumik kerültek fel. Alonso követte Perez-t. Az utolsó 10 körben úgy tűnt, hogy a pontszerző helyek sorsa már eldőlni látszott. Öt kör volt még a versenyből és szinte unalomba fulladt a Belga Nagydíj. Az Ocon-Stroll csata tűnt még izgalmasnak. Két kör volt a futam végéig. Az eredmény már nem változott.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN
2 Sergio PEREZ
3 Charles LECLERC
4 Lewis HAMILTON
5 Fernando ALONSO
6 George RUSSELL
7 Lando NORRIS
8 Esteban OCON
9 Lance STROLL
10 Yuki TSUNODA
11 Pierre GASLY
12 Valtteri BOTTAS
13 Guanyu ZHOU
14 Alexander ALBON
15 Kevin MAGNUSSEN
16 Daniel RICCIARDO
17 Logan SARGEANT
18 Nico HULKENBERG
19 Carlos SAINZ
20 Oscar PIASTRI