Lewis Hamiltomn szerint a Mercedes egy év alatt szinte semmit sem fejlődött. A brit pilóta nehezményezte, hogy visszatértek a Mercedes pattogási problémái.

A Mercedes versenygépen tavaly szinte minden futamon pattogott. Ez a jelenség 2023-ra viszonylag enyhült azután, hogy Monacóba frissítást vitt a Mercedes. Az F1 múlt hétvégén Belgiumba látogatott. Lewis Hamitlon a futam után azt mondta, hogy a Mercedes ugyanúgy pattogott Spa-ban, mint tavaly.

„Ugrált, mint tavaly. Mindenhol. Nagy lépéseket tettünk. Azt hiszem, a legnagyobb lépésünk az volt, amikor Monacóba mentünk. Sok pozitívumot fel tudnék sorolni ebből a hétvégéből, de még van min dolgozunk. Igazából nem történt semmi a versenyen, nem tudtam tartani az előttem lévők tempóját. Nagyon szenvedtem a verseny elején, az autó leggyengébb pontja még mindig a hátsó tapadás hiánya, de ezen kívül megint pattogott az autó, ugyanúgy, mint tavaly ilyenkor. Hiába láttam magam előtt a pár másodpercre lévő Ferrarit, nem tudtam közelebb kerülni. Jó érzés volt, hogy legalább a leggyorsabb körért járó pontért kiállhattam kereket cserélni.A srácok még nem tudják, hogy mitől kezdett el megint pattogni az autó, ami miatt kicsit aggódok is, de a következő hetet a nyári szünet előtt még az adatok elemzésére fogjuk fordítani. Nem tudok most mást mondani, mint azt, hogy én is válaszokat várok. Egyensúlyon még dolgoznunk kell, és több leszorítóerőre van szükségünk.”- árulta el Lewis Hamilton a Racingnews365 szaklapnak.