Carlos Sainz és Oscar Piastri már a raj utáni első kanyarban összeütköztek. Egyikük sem tudta befejezni a futamot. Sainz szerint Piastri még tapasztalatlan. Ezért történt a baleset is. Piastri szerint mind a ketten lehettek volna óvatosabbak.

Az ausztrál újonc a szombati sprint második helyével megszerezte legjobb eredményét az F1-ben. Vasárnap pedig nem tudta befejezni a főfutamot. A McLaren pilótája nem tudta teljesíteni a Belga Nagydíj első körét, miután Carlos Sainz-al ütközött. Oscar Piastri elismerte, hogy hibázott.

Piastri jól rajtolt. A belső ívre húzódott. Elég kevés helye volt. Sainz volt előtte, de a spanyol épp Hamilton Mercedese mellett volt. A ferraris nem akart Hamitlon-al ütközni. Így jobbra húzta az autót. Így Piastri Mclaren-jét találta el. Piastri érintette a falat is. Ez vetett véget a futamának. Piastri a következőket mondta:

„Jól rajtoltam és az autó orrát be tudtam dugni, de a féktávon Carlos kicsit kihúzott jobbra és elfékezte magát. Ezt akartam elkerülni. Onnantól a kanyar csúcsáig eléggé korlátozottak voltak a lehetőségeim. Vissza fogom nézni, hogy tehettem volna-e mást, de elég nagy kár, hogy most itt állunk és nem a pályán vagyunk. Ez az első kanyar nagyon szűk, Carlosnak sem volt sok lehetősége, mert mellette pedig Lewis volt ott, szóval kár érte. Carlos kihúzódott jobbra. Kicsit meglepett. A magam részéről nem volt sok választásom, talán, ha kicsit később fékezek, inkább mellette lettem volna, de ezt utólag nagyon könnyű mondani. Azt hiszem, amikor már a pozícióban voltam, elég nehéz lett volna gyorsítani vagy lassítani, szóval nagyjából beragadtam. A legtöbbet próbáltam kihozni ebből a helyzetből, de nem sokat tudtam igazából kezdeni vele.”- árulta el Oscar Piastri, akinek szavait a Racingnews365 idézte.