Carlos Sainz futama hamar megpecsételődött. A rajt utáni első kanyarban Piastrival ütközött. A Mclaran és a Ferrari is jelentős károkat szenvedett. Piastri azonnal, Sainz a verseny felénél adta fel a küzdelmet.

A Ferrari pilótája jól rajtolt. Ott volt Lewis Hamiton Mercedese mellett. Piastri a belső íven volt. Sainz pedig nem akart Hamilton Mercedesébe bele menni. Így jobbra húzódott, de ott volt Piastri, akit a falnak tessékelt. Carlos Sainz Oscar Piastrit hibáztatta az 1-es kanyarban történt ütközésért, ami miatt kiesett a Belga Nagydíjon. Sainz így nyilatkozott:

„Azt hiszem, hogy Oscar túl optimista volt. Ha vissza nézi a spa-i futamokat, akkor láthatja, hogy ez egy tipikus baleset, ami előfordulhat az egyes kanyarban. Mindenki, aki a belső sávban próbálkozik az 1-es kanyarban. Általában ez balesetet okoz. Ezúttal én volt a soron. Neki kellett volna figyelnie. Nem nekem. Engednie kellett volna, hogy bevegyem az egyes kanyart és megelőzzem Lewis-t. Az autó ezek után vezethetetlen volt. Folytattuk, nem adtuk fel. Ha megszakították volna az edzést az eső miatt, akkor folytatjuk. Az eső nem jött. Piros zászló sem volt. Így kiálltunk.”- árulta el Carlos Sainz.