Toto Wolff érez hasonlóságot a Red Bull jelenlegi és a Mercedes korábbi dominanciája között. A Mercedes csapatfőnöke szerint mégis van egy kis különbség.

Az F1 még csak a szezon felénél jár, de nem kétséges melyik csapat és melyik pilóta lesz a világbajnok. Max Verstappen 12 futamból 10-et megnyert és úgy tűnik megállíthatatlan. Az egyéni pontverseny állása alapján belátható, hogy a 2023-as év Max Verstappen dominanciájáról szól. Sergio Pérez 125 pontos hátránya is ezt mutatja.

Ez az F1-ben nem újdonság. 2000-es évek a Ferrari egyeduralkodásáról szólt, 2010 és 2013 között a Red Bull bizonyult legyőzhetetlennek, 2014 és 2020 között pedig a Mercedes volt szinte érinthetetlen. Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök szerint az ő korábbi és a Red Bull mostani korszaka között azért voltak különbségek

„Nem tudom, hogy mi domináltunk-e ennyire vagy sem. Szerintem voltak éveink, amikor ugyanez ment. De nálunk legalább volt két autó, akik a bajnoki címért küzdöttek, és ez egy kis szórakoztatással szolgált mindenki számára. Jelenleg nem ez a helyzet. Gyakran emlegetem, hogy itt a teljesítmény dönt, és rajtunk áll, hogy visszavágunk-e. Számítottunk-e ekkora különbségre? Semmiképpen sem! Az utolsó fejlesztési lépcsőfokukkal a jelek szerint újra előnyre tettek szert, és ezt ki tudták használni. De továbbra is azt mondom: egyszerűen csak vennünk kell egy nagy levegőt és megtenni, ami tőlünk telik.”- árulta el Toto Wolff.