A Mercedes a 2023-as nyári szünet előtt sem lehet túl elégedett az eredményeivel. Főleg az utolsó futamon tapasztaltakkal. Lewis Hamitlon korábban azt mondta, hogy Belgiumban újra pattogott a Mercedes. Toto Wolff kijelentette, hogy frusztráló így nyári szünetre menni, de lehajtott fejjel kell tovább dolgozik.

A Mercedesnek meg kellett elégednie a negyedik és a hatodik hellyel a múlt hétvégi Belga Nagydíjon. Lewis Hamilton csaknem 50 másodperccel később ért célba, mint Max Verstappen. George Russell pedig több, mint egy percet kapott a hollandtól.

A Mercedes a második helyen áll a konstruktőri rangsorban. Toto Wolff elismerte, hogy a Red Bull-Verstappen kombinációja mindenkinél gyorsabb. Eközben azon töprengett, hogy hogyan lehetnének ők is gyorsabbak. Arra a kérdésre, hogy a Mercedes hol tart a jövő évi autók megértésében és fejlesztésében, valamint a sorrendben elfoglalt pozíciójukban, Toto Wolff így válaszolt

„Sergio Perezt is bele lehet venni az egyenletbe – versenyzünk egymással. Úgy tűnik, hasonló fejlesztési útvonalakat követünk, de van egy autó- Max Verstappen-é- ami gyorsabb, másfél másodperccel volt gyorsabb körönként. Szóval, ilyen szintre kell eljutunk. Láttam az adatokat, és beszéltem a pilótákkal. A fő gondunk a pattogás volt volt szombaton és vasárnap is. Az autó szó szerint pattog minden egyenesben. Az autó a Blanchimon-ban is pattogott. A gumik is túlmelegedtek. Frusztráló így nyári szünetre menni, de többet fogunk tudni, hogy megnézzük majd az adatokat. Fantasztikus szezon és szoros versenyzés lenne, de a stopper soha nem hazudik. Van egy pilóta, aki mindenki felett áll. Nekünk csak őt kell utolérnünk. Nincs más választásunk.”- árulta el Toto Wolff.