Fernando Alonso nem örül annak, hogy a Forma-1 szezon közbeni szabálymódosításokat hajt végre. A spanyol pilóta szerint ez is befolyásolhatja az Aston Martin teljesítményét.

A Pirelli új abroncsait a Brit Nagydíjon mutatta be. Az abroncsokon végrehajtott változtatások miatt az Aston Martin teljesítménye is visszaesett. Az év elején még sorra felállhattak a pódiumra. Az elmúlt pár futamon alig tudtak pontot szerezni. Alonso szerint a brit csapat teljesítménye a szabálymódosítások miatt esett vissza. A kétszeres bajnok úgy véli, hogy az Aston Martinnak meg kell birkóznia az új gumikeverékkel.

„Többet csúszkálunk. Kevesebb a tapadásunk. Ez a teljesítményünkön is látszik. Nehéz hétvégéink voltak. Lehet, hogy nem hoztuk meg a megfelelő döntéseket azokon a pályákon. Lehet, hogy rossz beállításokat választottunk. Az sem kizárt, hogy a versenytársak erősebb csomaggal érkeztek meg az adott versenyhétvégékre. Az év közepén változtak a gumik. Most meg kell szoknunk ezeket az új vegyületeket és új konstrukciókat. Lehet, hogy pillanatnyilag nem tudtuk, hogyan kezeljük őket. Jobbá kell válnunk. Nem tudom, nem rendelkezem minden információval, amivel a Pirelli rendelkezik. Nem rajongok azért, ha az év közepén változtatnak egyes szabályokon. Soha nem rajongtam ezekért. Volt pár szezon, mikor a kipufogón is szezon közben kellett változtatni. Volt egy év a Red Bullnál, amikor az első szárny vicces dolgokat csinált, és ezt egyik versenyről a másikra betiltották. Ennek nem szabadna így lennie.”- árulta el Fernando Alonso.