Daniel Ricciardo négy évvel ezelőtt távozott a Red Bull csapatból. Azóta két csapatnál is versenyzett. Christian Horner elárulta, hogy az ausztrál távozása után is kapcsolatban maradtak. Hozzátette azt is, hogy Ricciardo már tudja, rossz döntéseket hozott.

Ricciardo futamgyőztes pilótaként, fiatalon, nagy tapasztalattal távozott a Red Bull-tól. Az ausztrál pilóta két évet a Renault-nál, majd két évet a Mclaren csapatnál versenyzett. Egyik döntése sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Red Bull viszont 2021 óta nagyon jól teljesít. Ricciardo már ezekből a sikerekből is kivehette volna a részét, ha türelmesebb és nem távozik az osztrák csapattól. Horner szerint az ausztrál titkon megbánta a váltást.

„Alkalmanként beszéltünk róla, még akkor is, amikor nem volt velünk. Szóval, nem lehet visszaforgatni az időt. Az életben néha olyan döntéseket hozol, amelyekről néhány évvel később talán azt kívánod, bárcsak más utat választottál volna. A legfontosabb dolog az, hogy visszakerült egy olyan helyzetbe, ahol újra a Red Bull családon belül van. Versenyautóban ül, és újra élvezi a vezetést. Nagyszerű volt, hogy visszatért és itt van mellettem. A virtuális világban fokozatosan láttuk, hogy a teljesítménye egyre jobb és jobb lett, és egyre erősebb és erősebb lett, ahogy felvette a versenytempóját. Silverstone-ban lenyűgöző tesztet teljesített, ahol igazán meggyőző volt. Akkor logikus választássá vált számára az AlphaTauri.”- árulta el Christian Horner.