A Mclaren tavaly felbontotta Daniel Ricciardo szerződését. Az ausztrál pilótát a Haas is szerződtette volna, de Ricciardo nem akart egy középmezőnybeli csapattal versenyezni. Günther Steiner nem haragszik ezért az ausztrál pilótára.

Tavaly a Haas is esélyes volt arra, hogy Ricciardo náluk kössön ki. Ő viszont kijelentette, hogy csak versenyképes autóval akarja folytatni a pályafutását, így az amerikai istálló kiesett az opciók közül. Idén viszont minden megváltozott. Ricciardo tartalék pilóta lett. A Red Bull alkalmazta. A szezon közepén menesztették Nyck de Vries-t. Az AlphaTauri-nál megüresedett egy hely. Ricciardo kapott egy újabb lehetőséget. Vissza térhetett az F1 rajtrácsára. Igaz, egy olyan autóval, amire talán 2022-ben még nemet mondott volna. Steiner a RacingNews365.com értesülései alapján nem bánja, hogy végül kettejük „házassága” nem jött létre.

„Nyilvánvalóan volt egy terve, hogy mit akar csinálni. Ez bejött neki. Szerintem Daniel nagyon jó srác, és nyert már versenyeket. Tavaly nehéz szezonja volt, tavalyelőtt sem volt könnyű, és néha vissza kell lépni egy lépést, hogy kettőt előre tudjon lépni.
Mindenkinek olyan döntést kell hoznia, ami számára kedvező. Tavaly mi is hoztunk egy ilyet, mindenkinek megvan a véleménye arról, hogy mit tettünk, amikor nem hosszabbítottunk az egyik versenyzőnkkel. Mi van akkor, ha egy csapat úgy dönt, hogy ez a legjobb módja a továbblépésnek? Nekem erről a Daniel döntésről nincs véleményem. Ők tudják mit csinálnak. Daniel a Red Bull családhoz tartozik. Tavaly nehéz éve volt, de mindig azt mondták, hogy nyert már futamokat, szóval biztos van benne tehetség.”- jelentette ki Günther Steiner.