Arról már mindenki hallott, olvasott, hogy Charles Leclerc-et több pletyka is összekötötte már w Mercedesszel és a Red Bull-al is. A hírek szerint a monacói pilóta marad a Ferrari versenyzője és alá fogja írni a 160 millió fontról, vagyis körülbelül 185 millió euróról szóló szerződését.

Charles Leclerc 2019-ben került a Ferrarihoz a Saubertől. Jelenlegi szerződése 2024 év végéig szól. Az olasz csapat az utóbbi egy-két évben mutatott problémái és hibái miatt azonban sok találgatás ment arról, hogy Leclerc akár új munkaadó után is nézhet. Többször szóba került, hogy Leclerc a Mercedesszel tárgyal. Hamilton helyére szerződtetnék, amennyiben a hétszeres bajnok esetleg visszavonul. A sajtó hírek szerint ez nem fog megvalósulni. Ugyanis Leclerc marad a Ferrarinál, és egy nagyon komoly szerződést írhat alá.

A monacói szerződése 2+3 évről szólhat. Ennek értelmében 2026-os idény végéig biztosan, utána pedig opciós joggal maradhatna az istállónál, vagy távozhatna, amennyiben nem úgy alakulnak a dolgok. A sajtó hír az anyagiakról is írt. A szerződés összesen 160 millió fontot érne, vagyis évente 32 milliót, de ez a szám, akár évi 43 millió fontra is emelkedhet 2029-re. Ezt azonban érdemes még fenntartásokkal kezelni. A Sportune korábban Hamilton új egyezsége kapcsán is írt, de abból eddig semmi sem valósult meg. Ha Leclerc hosszabbít a Ferrarival, azt akár az Olasz Nagydíjon is bejelenthetik.