Sergio Perez helyére több pilóta is pályázik. Daniel Ricciardo visszatérésével még nagyobb nyomás került Perez vállára. Vajon meg tudja tartani a Red Bull ülését?

A mexikói zsinórban ötször esett ki a kvalifikáció elején. Monaco-tól a Brit Nagydíjig nem jutott be a Q3-ba. Nem volt ott a legjobb 10-ben. Később bevallotta, hogy a Monacói Nagydíj alatti balesete befolyásolta az RB19-be vetett bizalmát. Max Verstappen ez idő alatt zsinórban 11 futamot nyert és sorra gyűjtötte a pole-jainak számát. A holland pilóta 314 pontot szerzett eddig. Perez 189-nél jár. Az egyéni pontversenyben egyre közelít hozzá Alonso és Hamilton is. Sergio Perez bízik abban, hogy meg tudja tartani helyét a Red Bull-nál.

„A sorsom az én kezemben van. Magamra kell koncentrálnom. Képes vagyok nyerni. Nem szeretem a rossz hétvégéket. Nem szeretnék mást csinálni. Azért vagyok itt, hogy nyerjek. Tudom, hogy képes vagyok rá, mivel ez már korábban is sikerült. Az emberek otthon ülve elfelejtik, hogy itt minden az apró részleten múlik. Láttuk ezt már más csapatoknál is, ahol ugyanúgy voltak rossz időszakok.”- árulta el Sergio Perez.