Carlos Sainz pár hónappal ezelőtt még cáfolta azokat a híreket, miszerint tárgyalásokat folytatott az Audi-val. A pletyka továbbra is tartja magát. A hírek szerint már előszerződést is aláírták.

A szezon elején megjelentek olyan hírek, amelyek szerint Sainz jelenlegi, a 2024-es szezon végén lejáró szerződése végén búcsúzik m a Ferraritól. A spanyol pilóta akkor még spekulációnak, kitalált pletykának nevezte a híresztelést. Hozzátette, hogy több éven át a Ferrarinál szeretne versenyezni.

Sainz kijelentése nem csillapította a pletykákat. Az Auto Action arról számolt be, hogy a spanyol pilóta már előszerződést is aláírta az Audival. A hír azt is hozzátette, hogy az előszerződés „nem kötelező érvényű kötelezettségvállalás”. Inkább érdeklődési nyilatkozat. Ha ez igaz, akkor Sainz mérlegelheti a lehetőségeit. Bár, a Ferrarival való szerződéshosszabbítást sem vetette el.

A hírek szerint édesapja, a ralilegenda Carlos Sainz Sr „létfontosságú szerepet játszhat” a tárgyalásokban, mivel a kettős rali-világbajnok az Audival áll kapcsolatban. Sainz a kiadványnak elmondta, reméli, hogy a következő hónapokban megoldódik a jövője. A spanyol pilóta a következőket mondta:

„Szívesebben kezdenék egy új szezont. Bár, tudom hol leszek 2024-ben. Mindig arról kell beszélnem, hogy mi lesz velem a jövőben. Én pedig a versenyzésre szeretnék koncentrálni. Arra a munkára, amit a jelenlegi csapattal csinálunk. Ez az egyetlen módja a fejlődésnek. Még korai a jövőről beszélni. Ebből a szezonból is van még 4 hónap. Amint vége lesz ennek a bajnokságnak, teljes mértékben a jövőm rendezésére fogok koncentrálni.”- árulta el Carlos Sainz.