Fernando Alonso két évet töltött az Alpien csapatnál. z Auto Motor und Sport értesülései szerint a korábbi vezérigazgató volt a felelős azért, hogy a kétszeres bajnok elhagyta a csapatot és az Aston Martin-t választotta.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, hogy távozik az F1-ből. Fernando Alonso a futam utáni hétfőn bejelentést tett. A spanyol vette át a négyszeres bajnok helyét az Aston Martin-nál. A döntése viszont nagyon úgy néz ki, hogy bevált.

Az Aston jelenleg a harmadik a konstruktőrök között. Az Alpine nemrég számos vezetőjét elbocsátotta, és mindössze a hatodik helyen állnak a csapatbajnokságban, az ötödik McLarentől is messze. Alonso nemrég arról beszélt, hogy miért döntött az Alpine-tól való távozása mellett. Azt mondta, hogy a leköszönő csapatfőnök Otmar Szafnauer inkább maradjon csendben, ne is mondjon semmit.

Az Alpine-nak nemcsak Alonso, hanem Piastri távozását is le kellett nyelnie. Utóbbi kissé kínos helyzet volt. Az Alpine ugyanis bejelentette, hogy 2023-ban Oscar Piastri veszi majd át Alonso helyét. Az ausztrál pilóta ez a bejelentést megcáfolta. A McLarenhez igazolt.

Az Auto Motor und Sport szerint a korábbi vezérigazgató, Laurent Rossi hozott meg több olyan kulcsfontosságú döntést is, ami a jelenlegi helyzethez vezetett. A hírek szerint ő lehet a felelős azért, hogy Alonso elhagyta az Alpine-t. Gaslyért pedig több milliót kellett fizetni az AlphaTaurinak. Rossit hibáztatják azért a „szükségtelen” pénzügyi döntésért is, hogy Esteban Oconnal 2024 végéig hosszabbított 2 évvel ezelőtt a csapat. Rossit végül idén szezon közben menesztette a francia márka.