Lewis Hamilton nem tartja kizártnak, hogy idén még nyerhet futamot a Mercedes. A hétszeres bajnok a szezon második felének céljairól beszélt.

Hamilton a Magyar Nagydíjon megszerezte 104. pole pozícióját. A hétszeres bajnok a 2021-es Szaúd-Arábia Nagydíj óta nem állhatott be ebbe a rajtkockába. Az volt az utolsó futam, amit megnyert.

A Red Bull idén eddig minden futamot megnyert. Verstappen 12 futamot húzott be. Idén a Mercedes szeretné beérni a Red Bull-t és legyőzni Max Verstappen-t. Tudják, hogy mit kell lenniük ahhoz, hogy nyerjenek. Hamilton idén kétszer állhatott fel a pódium második fokára. Bevallotta, hogy szerinte idén kevés az esély a Red Bull siker sorozatának megállítására. Arra a kérdésre, hogy nyerhetnek-e futamot idén, Hamilton azt mondta:

„Jelenleg nem vagyok egészen biztos abban, hogy versenytempóban fel tudjuk venni a versenyt a Red Bull-al. Azt hiszem, hogy Magyarországon egy körön nyolc tizeddel voltak gyorsabbak a mezőny többi tagjánál. De soha ne mondd, hogy soha.”- kezdte Lewis Hamilton, aki jelenleg a negyedik helyen áll a pilóták bajnokságában. egy ponttal van csak lemaradva az előtte álló Fernando Alonso-tól. Arra a kérdésre, hogyan értékelné a szezon első felét, így válaszolt:

„Szerintem tisztességes volt. Az év elején nem ott kezdtük, ahol szerettünk volna, de sokat fejlődtünk. Óriásit léptünk előre a szezon eleje óta. Remélem, hogy a szezon második felében még nagyobb tudunk fejlődni. Arra koncentrálok, hogy megpróbáljam megszerezni a második helyet a csapatnak. Idén nem tudjuk elkapni a Red Bull-t, de ha az autó javul, az jó pozícióba helyezhet minket a következő évre. Tél óta sokat fejlődtünk. Ezért büszke vagyok a csapatra. A második helyért harcolunk a konstruktőri bajnokságban, amire határozottan nem számítottunk az első teszten tapasztaltak után. Ez a gyárban dolgozóknak köszönhető.”- árulta el Lewis Hamitlon.