Megdönti a tavalyi F1-es autóeladási rekordot? Újabb F1-es Ferrarit bocsájtanak árversére. Egy olyan autót, melyet Michael Schumacher vezethetett.

A Michael Schumacher által vezetett Ferrari a hónap végén kerül eladásra és találhat új tulajdonoshoz egy aukción. Az F2001b Schumacher versenygépe volt, amivel a 2002-es szezon elején állt rajthoz és nyerte meg az első versenyt, amit akkor Ausztráliában rendeztek meg.

A hétszeres világbajnok Schumacher ezt követően megszerezte a Ferrari 150. F1-es pole pozícióját a Malajziai Nagydíjon. A versenyen a harmadik helyen végzett, miután Juan Pablo Montoyával az első körben összeütközött. A német pilóta ebben az évben 10 futamot nyert meg. Schumacher ebben az évben szerzet meg az ötödik bajnoki címét. A Ferrari F2001b-je augusztus 16-án kerül eladásra a Monterey-i Sotheby’s Sealed által szervezett aukción.

Egy másik Schumacher F1-es Ferrarit, egy F2003-GA-t 14,9 millió dollárért [11,7 millió font] adták el a Sotheby’s tavalyi aukcióján, ami megdöntötte az F1-es autók által elért rekordot.