Pár héttel ezelőtt reppent fel a pletyka, miszerint Sergio Perez Red Bull-nál betöltött helye megingott. Helmut Marko reagált a mexikóival kapcsolatos szóbeszédekre.

A Red Bull Motorsport tanácsadója, Helmut Marko kijelentette, hogy Sergio Pérez a következő szezonban is a Red Bull csapatnál lesz. Bírálta a szerződésében szereplő teljesítményre vonatkozó záradékokkal kapcsolatos pletykákat.

A mexikói pilóta a magyar és a belga versenyhétvégén talált újra önmagára. Mindkét helyszínen felállhatott a pódiumra azok után, hogy a Monacó Nagydíjtól szenvedett. Állítása szerint durva dolgokon ment keresztül.

Perez öt versenyhelyszínen nem jutott be a Q3-ba. Így voltak olyanok, aki szerint a Red Bull neki is ajtót mutathat. A kétszeres világbajnok melletti helyével kapcsolatos találgatások felerősödtek, amikor Daniel Ricciardo visszatért a rajtrácsra. Perez viszont erőre kapott és 40 pontra növelte előnyét Alonso-val szemben, aki a harmadik helyen áll az egyéni bajnokságban.

A Belga Nagydíj után felmerült olyan híresztelés is, hogy Perez szerződésében van egy záradék. Ha nem lenne olyan a teljesítménye, mint Verstappen-é, akkor a Red Bull csökkentheti a fizetését is. Helmut Marko erre is reagált.

„Nem tudom, hogy honnan jött ez megint. Ez egy teljesen légből kapott pletyka. A szerződés szabályozott. Nem lesz semmilyen fizetéscsökkentés. Max vezeti a bajnokságot. Ezért nincs ok arra, hogy a Perezt érintő intézkedéseken gondolkodjunk. 2024-ig élő szerződése van a Red Bull-al.”- árulta el Helmut Marko az F1 Insidernek.