A korábbi F1-es futamgyőztes Juan Pablo Montoya megkérdőjelezte Max Verstappen dominanciáját. Azt állítja, hogy „hét-nyolc pilóta” képes lenne világbajnokságot nyerni az idei Red Bull-al.

A Milton Keynes-i csapat a 2023-as szezonab eddig minden futamot megnyert. A hagyományos hétvégéken és a sprint futamokat is behúzták. Verstappen eddig 10 futamot nyert. Perez idén kettőt. Így 125 pontos előnyt szerzett. Jó úton halad a harmadik világbajnoki címe felé. Juan Pablo Montoya szerint legalább 7 vagy 8 pilóta képes lenne erre a teljesítményre az idei Red Bull-al.

„Nos, jelenleg nagyon jó munkát végez. De ugyanolyan legyőzhetetlennek tűnik, mint amikor Hamilton mindent megnyert, ez a valóság.
Max nagyon jó pilóta, de a mezőny legjobb autójában ülhet. Max sebessége jelenleg nem jobb, mint a tavalyi szezonban. Valószínűleg ugyanolyan, csak az autója gyorsabb. Ha Max nem lenne a Red Bull-nál körülbelül hét-nyolc pilóta lenne az, aki világbajnok lehetne abban az autóban. Ha ő nem lenne ott, Checo [Perez], [Lewis] Hamilton, [Carlos] Sainz, [Charles] Leclerc képes lenne erre a teljesítményre. De ez nem ilyen könnyű. Minél jobb vagy, annál nagyobb az esélyed arra, hogy egy jó csapatban legyél. A legjobb pilóták a legjobb autókban vannak. Lando Norris például nagyon jó pilóta, a McLaren pedig sokat fejlődött idén, de Lando valószínűleg világbajnok lenne a Red Bullnál.”- árulta el Juan Pablo Montoya.