Hét pilótának jár le idén a szerződése. A nyári szünetben megnézzük, kik azok, akik garantáltan az F1-es mezőnyben lesznek jövőre. Valamint azokat is, akiknek lejár a szerződése.

Az F1 nyári szünete előtt nem sokat foglalkoztunk azzal, hogy kinek jár le idén a szerződése. Egyedül Lewis Hamilton jövőjével foglalkozott sokat a nemzetközi sajtó. Rajta kívül viszont van még hat pilóta, akinek kérdéses a jövője.

A sportág hivatalos oldalán láthattuk, hogy 13 pilótának van szerződése 2024-re. A legérdekesebb az, hogy a 2022 téli szünetétől kezdve a Mercedes azt hangoztatja, hogy hamar meglesz Hamilton szerződése. ezidáig nem írtak alá semmit. Viszont a hírek szerint mér csak alá kellene írni a papírokat.

Csou Kuan-jü is biztosan marad az Alfa Romeo-nál és a Haas is hosszabbít a két versenyzőjével. Annak ellenére is, hogy Kevin Magnussennek egyáltalán nem jön be a csapat 2023-as autója, Hülkenberg vártnál is jobban sikerült visszatérése pedig mások figyelmét is felkeltette a mezőnyben.

Logan Sargeant idén debütált az F1-ben, de nem mutatott fel semmi érdemleges eredményt. A Williams akár egy új pilótát is szerződtethet a amerikai helyére. Daniel Ricciardo-nak és Tsuki Yunoda-nak sincs szerződése 2024-re. A két pilóta abban a hitben versenyez, hogy egyszer átveheti Sergio Perez helyét a Red Bull-nál. Perezt egyszer már menesztették érvényes szerződés mellett, van, aki szerint semmit nem számít a száguldó cirkuszban egy érvényes papír.

Kiknek biztos a helye az F1-ben? A Mclaren, az Aston Martin, a Red Bull, a Ferrari, és az Alpine pilótái a 2024-es évet változatlan felállással kezdhetik majd el.