Zhou Guanyu tavaly év elején csatlakozott az Alfa Romeo-hoz. A svájci gárda dicsérte a kínai pilóta fejlődését. Tavaly három versenyen is pontot tudott szerezni. Idén is sokat fejlődött.

Zhou két évvel ezelőtt még az F2-ben állhatott rajthoz. Abban az évben második lett az egyéni pontversenyben. 2022-ben debütálhatott az F1-ben. Oscar Pisatri-val ellentétben ő előbb tudott az F1-be rajthoz állni, mivel a kínai pilóta anyagi támogatást kapott, ami egyesekben kritikát váltott ki.

Azóta viszont bebizonyította, hogy a kritikusok tévednek. Első F1-es évében pontot szerzett a Bahrein Nagydíjon, Kanadában és az Olasz Nagydíjon is. A szezont a 18. helyen zárta a pilóták bajnokságában. Xevi Pujolar, a pályamenti mérnöki részleg vezetőjét lenyűgözte az a fejlődés, amit a kínai pilóta mutat.

„Keményen dolgozik, és ez jó, mert Valtteri sokat segít neki. Szerintem jó számunkra, hogy a két pilóta nagyon szorosan együtt dolgozik, és Valtteri nagy tapasztalattal rendelkezik. Ha gyors, akkor Zhou mindent bele tud adni. A versenyen is összedolgoznak. Jól együttműködnek. Amikor a pontokért kell küzdenünk, akkor is él bennük a csapatszellem. Tudják, hogy még az is jó, ah egy autónk pontot szerez. Nagyon jól összedolgoznak.”- árulta el Xevi Pujolar.