Guenther Steiner szerint Otmar Szafnauer szezon közbeni távozása is jól mutatja, hogy nyomás nehezedik a Forma-1-es csapatfőnökökre. A Haas csapatfőnöke reméli, hogy kollégája hamar talál visszautat az F1-be.

Otmar Szafnauer a 2022-es szezon elején csatlakozott az Alpine csapatához. Abban az évben negyedik helyen zártak a konstruktőri bajnokságban. Idén a rivális, az Aston Martin nagyot lépett előre. Az Alpine a nyári szünetre csak a hatodik helyről várhatja a folytatást.

Az F1 mezőnye utoljára Belgiumban versenyezhetett, majd nyári szünetre ment. Ezután Szafnauer távozott az Alpine-tól. A cspaat sportigazgatója, Alan Permane és Pat Fry technikai főnök is menesztve lett. Ezekre a hírekre Guenther Steiner, a Haas csapatfőnöke így reagált:

„Nem a szokásos módon csinálták, de mindenki másképp oldja meg dolgait. Talán a legtöbben jártunk már ebben a cipőben. Ha egy ajtó bezárul, akkor egy másik kinyílik. Valójában ebben a szakmában ez a nehéz. Sok minden a nyilvánosság előtt történik és ezzel foglalkozni kell. Nem azt mondom, hogy öröm ezzel foglalkozni, de ez is hozzátartozik. Szerintem Otmar elég hamar túl lesz rajta. Tudja milyen ez, mert volt már ilyen helyzetben. Ezek a dolgok megtörténnek. Csapatfőnökként ez az életünk része.”- árulta el Guenther Steiner