A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Mika Hakkinen szerint Lewis Hamiltonnak ki kell hagynia az „érzelmeket” az egyenletből, amikor eldönti, hogy a Mercedesszel folytatja-e karrierjét vagy visszavonul.

Lewis Hamilton szerződése az év végén lejár. A Mercedes még semmit nem jelentett be. Szándékukról már mindenki tud. Folytatni szeretnék a közös munkát, de a papírokat még nem írták alá. Mika Hakkinen most tanácsot adott Hamilton-nak.

A brit pilóta nagy sikereket ért el a Mercedesszel. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Hamilton és Mercedes között mély az érzelmi kapcsolat van. Ez azonban a második olyan szezon, amikor a Mercedes nem képes olyan autót adni Hamilton-nak, amivel nyerni tudna és megszerezni az áhított 8. bajnoki címet. Mivel Hamilton világossá tette, hogy ez a célja, Hakkinen szerint a teljesítmény és a finanszírozás lehet az egyetlen paraméter Hamilton számára, amikor a következő lépésről dönt.

„Lewis nagyszerű bajnok. Ez annak is köszönhető, hogy az évek során emberileg fejlődött, ahogyan pilótaként és emberként kommunikál. De elemeznie kell a Mercedes jövőjét. Elemeznie kell, ki tervezi a következő autókat, mindenki motivációit, a rendelkezésre álló pénzt. Tapasztalatai alapján láthatja, mi fog történni a következő néhány évben, és hogy meglesznek-e az összetevők a győzelemhez való visszatéréshez.”- jelentette ki Mika Hakkinen.