Michael Schumacher a Forma-1 szinonimája lehet, de ahogy egy régi történet is bizonyítja, nem volt ez mindig így. A történet 1991-re nyúlik vissza.

1991-ben egy meglehetősen bizarr eset, még a Forma-1-es mércével mérve is, megnyitotta az ajtót Schumacher előtt. Debütálhatott az F1-ben. A német pilóta a Belga Nagydíjon állhatott először rajthoz.

Schumacher mielőtt azonban versenyüléshez jutott volna, kézbesítőnek nézték. Egy vicces történettel indult a karrierje. Andy Stevenson, a Jordan GP akkori szerelője, aki manapság az Aston Martin nevű csapat sportigazgatója a Bildnek elmondta: „Eddie odajött hozzánk, és azt mondta: Bertrand nem tud vezetni. és azt mondta. Van egy fiatal sofőrünk, Michael, aki Japánban vezetett. Az egyik este ott kellett maradnunk a gyárban az üléspróba miatt. Majd hirtelen jött egy fiatal kézbesítő. Aztán rájöttünk, hogy ő nem egy kézbesítő, hanem az új pilótánk.”- árulta el az Aston Martin nevű csapat sportigazgatója.

Miután rájöttek, hogy Schumacher nem egy kézbesítő, átestek az üléspróbán. Stevenson azt mondta, hogy mindössze néhány silverstone-i tesztkör után tudták, hogy ezzel van dolguk. készülőben lévő világbajnok. „A professzionalizmusa már felülmúlta azt, amit más pilótáknál tapasztaltunk. Attól a pillanattól kezdve, hogy Michael beült az autóba, azonnal tudta, mit akar. Teljesen gyakorlatias volt, mindenben részt akart venni és segíteni. Két-három kör után már gyorsabb volt, mint az előző pilótáink. Sorra javította meg a köridőit. Tisztán emlékszem, hogy azt mondtam egy barátomnak a teszt után: „Épp most teszteltünk egy leendő világbajnokot. Teljesen nyilvánvaló volt. Áttáncoltatta az autót a sikánokon.”- gondolt vissza azokra az időkre Andy Stevenson.