Valtteri Bottas elismerte, hogy érdeklődik egy Audi F1-es ülés iránt. Azt viszont még cáfolta, hogy erősen a távoli jövőre koncentrálna.

Az Audi 2026-ban lép be az F1-be, mint a Sauber-felszerelés erőforrás-szolgáltatója. Bottas reméli, hogy továbbra is része lesz ennek. Az Alfa Romeo még két évre van attól, hogy Audi csapattá váljon. Valtteri Bottas bevallotta, hogy szívesen maradna a csapatnál.

Bottas 33 évesen áll rajthoz az F1-ben. Ha még 2026-ban is marad az F1-ben és már a mezőnyben már nem lesz ott Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Sergio Pérez sem, akkor a finn lesz a legidősebb a rajtrácson. Úgy tűnik azonban, hogy Bottas nem a visszavonuláson gondolkodik.

„Sokat gondolok rá, igen. A csapatnak és nekem is egy értékes korszak. De most az itt és mostra koncentrálsz, nem akarsz néha túl messzire előre gondolkodni. Ha viszont a hosszútávú célokra gondolok, akkor érdekel az Audi ülése. Részemről nagyon motiváló lenne, ha ennek részese lehetnénk. Majd meglátjuk. Addig még van idő. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb lesz néhány megbeszélésünk, de most még nem.”- árulta el Valtteri Bottas.