Az Aston Martin nagyon jól kezdte az évet. Szinte nyárig Alonso-t minden futamon a dobogón láthattuk. A csapat teljesítménye visszaesett. Mike Krack csapatfőnök úgy véli, időbe telik, amíg megértik a legújabb frissítéseik hatásait.

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack elismerte, nem lesz „egyszerű” a csapatnak visszatérni a dobogóra, miután az F1 nyári szünete előtt visszaesett a teljesítményük. Az alakulat az idei szezon eddigi 12 futamából hat dobogós helyezést szerzett. A Kanadai Nagydíj óta visszaesett a teljesítményük. A Mercedes és a Mclaren is jobban teljesített. A német és a wokingi csapat frissítése is jobbnak bizonyult.
Krack a médiának, köztük a RacingNews365-nek így nyilatkozott:

„Úgy gondolom, Magyarország volt az utolsó elem a rejtvényben. Ez egy olyan pálya, ahol versenyképesebbnek kellett volna lennünk, de nem voltunk azok. Ez megerősítette bennünk azt, hogy talán nem jó irányba haladunk. Azt gondolom, hogy lesz pár futam, amíg megértjük a frissítéseket. Rá kell jönnünk a hiba forrására, majd le kell gyártani az új alkatrészeket. Ez eltarthat pár hétig is. Nem lesz könnyű. Minden futamon lesz valami kisebb frissítés. Megpróbálunk lépésről lépésre haladni. Nem tudjuk megmondani mikorra oldhatjuk meg a problémákat.”- árulta el Mike Krack.